Oscar Beerten (Raske Drenge) en Mikko Malmivaara

Datum evenement:

18 maart 2023

Tijd evenement:

20:00

Locatie:

Cinema Plaza

De PLAZAnterikken nodigen uit: eerste internationale artiest in Cinema Plaza!

foto © Mikko Malmivaara

Op 18 maart ’23 komen muzikanten Oscar Beerten (van Raske Drenge) en Mikko Malmivaara uit Finland naar de PLAZAnterikken.

Met deze Noordse formatie krijgen we 2 muzikanten, die beiden studeren aan de Sibelius Academy in Helsinki. De academie is het Mekka van Scandinavische folk en een instituut van wereldklasse in zijn genre. De grote Jean Sibelius is één van de oud-studenten, dus top niveau verzekerd! Ze nemen in hun programma alvast een groot stuk van de Raske Drenge muziek over in plaats van Ragnar Finson die lange tijd onbeschikbaar is.

Na intussen zeven jaar muzikale studies in zowel Zweden als Noorwegen, zette Oscar Beerten uit Herentals koers naar Finland in 2020 waar hij momenteel een ‘Master of Global Music’ studeert aan de Sibelius Academy in Helsinki. Doorheen de vele jaren in het Hoge Noorden heeft Oscar zich laten onderdompelen in talrijke Scandinavische en noordelijke regionale muziekstijlen. Zijn composities brengen daarom ook een breed scala van Scandinavische folk met een innovatieve interpretatie. Deze nieuwe nederzetting in Helsinki, Finland zorgt dan ook voor vele nieuwe impressies en jam sessies met lokale muzikanten. Dit, met gloednieuwe en nooit eerder vertoonde composities als gevolg!

Met zowel muziek van Raske Drenge als nieuwe composities zal Oscar worden begeleid door Mikko Malmivaara uit Finland, eveneens student in de folkmuziek afdeling van Sibelius Academy. Malmivaara is bekend met en door zijn Kaustinen-power-quartet, ‘Polenta’ – dat afgelopen zomer nog schitterde op het Viljandi Folk Festival in Estland- en weet traditie en vernieuwing te combineren met overweldigend gitaarspel.

De kunst van één-op-één dialoog is wat Oscar drijft in zijn navigatie in folk- en traditionele muziek en ook in Finland weet hij de juiste kompanen te vinden om deze nieuwe impressies te delen en uiteindelijk te brengen op een podium voor een breed publiek.

Oscar Beerten: viool, hardangerviool

Mikko Malmivaara: gitaar”

Meer info over de zitplaatsen
Waar kan ik zitten tijdens PLAZAnte activiteiten? Je kan kiezen uit 4 zones. Binnen de zone kan je je zitplaats vrij kiezen. Wisselen van zone kan na reservatie niet meer. ° Wil je graag vooraan zitten, binnen de eerste 5 rijen? Kies dan zone PAULA (geel). ° Zit je liever in het midden van de zaal, kies dan zone TUUR (rood). ° Onder het balkon kies je voor de “PLAZAnte rijen” (wit) ° Liever een plaats op het balkon? Kies dan zone BALKON (blauw).
afgelopen

Locatie:

  • Cinema Plaza
  • Handelsstraat 8
  • Duffel

Detail:

  • 18 maart 2023 20:00
Deel dit event
Toevoegen aan je agenda

PLAZAnterikken

Met de PLAZAnte steun van:

mmv lokaal bestuur Duffel

Ontvang onze nieuwsbrief:

plazanterikken.be © 2023. Alle rechten voorbehouden.