Nieuw seizoen PLAZAnte activiteiten: wat kan u verwachten?

Muziek, theater,… het programma is bekend!

Vanaf 30 september ’22 starten we een nieuw seizoen PLAZAnte activiteiten. 6 optredens werden alvast voor dit seizoen ’22 – ’23 vastgelegd met enkele grote namen, een internationale artiest en eveneens aandacht voor lokaal talent.
Beginnen doen we vrijdag 30 september ’22 met de onemanshow ‘Ik ben Pippi’ van Veerle Malschaert. Veerle staat niet voor de eerste keer op het programma bij de PLAZAnterikken. Ze werd in mei van dit jaar nog genomineerd voor de Ultima Cultuur Publieksprijs. In haar show volgt ze net als Pippi Langkous, haar eigen parcours en laat zich als artiest niet in een vakje duwen of aan banden leggen door labels. Ze ontwikkelde een uniek genre dat je nog het best kan omschrijven als troostende comedy.

ALTOON is de artiestennaam van Toon Keersmaekers. De Duffelaar maakte vorig jaar een opgemerkte passage in de talentenjacht “The Voice”. Voor het eerst treed hij op in Duffel. Gevolgd door “Allemaal Brel” met ruim 1 uur live muziek met nummers van Jacques Brel. Kris Steenackers zingt, Jan Straus begeleidt op piano. Brels liedjes zijn door een massa grote namen en in een heleboel talen vertolkt. Een muzikale avond op 10 november 2022.

Met ‘MINNEAPOLIS’ nemen Jimmy Colman, bekend als JIM COLE, Janne Blommaert & band je mee op een ‘road tribute’ langsheen Prince zijn hoogdagen. In 2023 zou Prince 65 jaar geworden zijn, een mooi moment om deze band dan ook uit te nodigen bij de PLAZAnterikken op 11 februari 2023.

Met Funny Freunde brachten Jokke, Lissa, Lester en Alexandra ons begin 2022 een onvergetelijke avond. De respons van het publiek was zo groot dat we hen maar al te graag terug willen zien. Met “Simply the best” brengen ze het beste uit tien jaar Freunde. Het podium als een speeltuin. Een voorstelling waar je blij van wordt: 26 februari 2023 mag je zeker niet missen!

Raske Drenge: folk met sterke wortels in de Scandinavische en Noord-Atlantische traditionele muziek, maar vooral ook met een eigenzinnige twist. De Belgische helft van het duo is de Herentalse violist Oscar Beerten, vergezeld door gitarist en zanger Ragnar Finsson, die afkomstig is uit Tórshavn, de Faröereilanden. Met de combinatie van de Noorse Hardangerviool, de eigenaardige maar mooie Faeröerse taal en het opzwepende gitaarspel van Finsson, weet Raske Drenge schoonheid, melancholie en traditie met een gezonde dosis ongetemde, jongrauwe energie te laten samensmelten in een frisse samenklank van Noord Atlantische muziektradities. Ze speelden de tent helemaal plat op de Dranouter Zomersessies XL (2021). Dat deden ze onder grote bekendheid of hits, enkel door hun aanstekelijk speelplezier en opzwepende muziek. Internationaal talent op 18 maart 2023.

Panaché: Warre Borgmans en Lou Roman. Hoe werd Warre Borgmans acteur? En Lou Roman muzikant en bandleider? Was het niet beter omgekeerd geweest? Is Lou Roman niet de betere komediant van de twee? Dat en nog veel meer vertellen ze je op 14 april 2023 in Panaché, een conference gesteund door een rasecht showorkest. En genoemd naar ooit de beste broodjeszaak van Antwerpen.

Bigband Nijlen brengt een uitzonderlijk breed scala aan zowel klassiekers als recenter werk, instrumentaal of vocaal. Liefst 22 muzikanten uit Nijlen en omstreken brengen met passie voor muziek swing, reggae, dance, pop, funk, soul tot zelfs rock. Dat alles in een bigbandbewerking. Duffelaar Luc Peeters treedt op als gastzanger.


Info en tickets: www.plazanterikken.be
Schrijf je zeker in op onze nieuwsbrief, er komt in de loop van het seizoen nog een extra PLAZAnte activiteit bij!


What's your reaction?
0none

PLAZAnterikken

Met de PLAZAnte steun van:

mmv lokaal bestuur Duffel

Ontvang onze nieuwsbrief:

plazanterikken.be © 2023. Alle rechten voorbehouden.